Zatražen pritvor za brutalnog ubojicu iz Poreča Vladu Gavrića Kockara

Tekst: J.C.
Foto: Srećko Niketić / Cropix

ŽUPANIJSKO državno odvjetništvo u Puli podnijelo je istražni zahtjev protiv Vlade Gavrića Kockara (57), te je za njega zatražen pritvor. Gavrića se tereti za ubojstvo Mire Ljušanin koju je prošli tjedan ubio nožem, a zatim se predao policiji.

Podsjetimo, Gavrić, državljanin BiH koji u Poreču ima prijavljeno prebivalište, se sat vremena nakon što je izbo nožem 49-godišnju Miru Ljušanin iz Osijeka sam predao policiji. Gavrić je u 21 sati priveden u istražni centar Županijskog suda u Puli. Neslužbeno se doznaje kako je motiv ovog stravičnog zločina ljubomora - Mira je raskinula vezu s nasilnikom, ali on ju je nastavio maltretirati, što je ona čak u nekoliko navrata prijavila policiji. Po njegovom mišljenju imala je ljubavnika Albanca, s čime se sumanuti ubojica nikako nije mogao pomiriti.

Prema policijskom izvješću nesretna žena napadnuta je ispred vinoteke na križanju Decumanusa i ulice Vladimira Nazora. Zapomažući i ranjena, pobjegla je Decumanusom, a ubojica ju je slijedio neprekidno je ubadajući nožem. Naposljetku je pobjegla u ulicu Frane Glavinića gdje ju je ubojica dostigao i nastavio divljački bosti nožem dok nije pala na pločnik.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara