Zatvorenik u Osijeku prijetio samoubojstvom: Ovo nije zatvor nego logor!

23-GODIŠNJI zatvorenik osječkog Okružnog zatvora Rajko Radaković iz Bijele Loze popeo se oko 16:30 na vrh zgrade i prijetio da će se ubiti zbog nehumanog odnosa prema zatvorenicima.

Radaković je prijetio da će skočiti u ponor dubok 10 metara, a s prozora na vrhu zatvorske zgrade spustio se oko sat vremena kasnije ljestvama koje su postavili vatrogasci. Na mjesto događaja su brzo stigla tri vatrogasna vozila kako bi vatrogasci ljestvama stigli do zatvorenika.

No, prije nego je sišao sa zgrade Radaković je novinarima koji su se okupili ispred zatvorske ograde ispričao sve što ga muči. Od upravitelja zatvora je Radaković tražio da se prema zatvorenicima prestane postupati kao prema stoci.

"U sobi od 16 četvornih metara boravi 16 zatvorenika. Nemamo nikakve higijenske uvjete, smrdimo i sebi samima, a u sobi provodimo 22 sata dnevno. U hrani svakog dana pronađem žohara", kaže Radaković i dodaje da "ovo nije zatvor nego logor". Radaković u osječkom zatvoru služi petomjesečnu kaznu zbog obiteljskog nasilja.

Upravitelj zatvora Sandi Prpić smatra da situacija nije toliko kritična kakvom je Radaković prikazuje i objašnjava kako je zatvorenik iskoristio popodnevnu šetnju da izazove incident.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatvorenici u Lepoglavi štrajkaju zbog loših uvjeta

Određeni broj zatvorenika u kaznionici Lepoglava jučer je prestao s radom jer su nezadovoljni kvalitetom hrane i životnih uvjeta u prenapučenoj kaznionici, priopćila je Uprava za zatvorski sustav Ministarstva pravosuđa.

U Lepoglavu su upućeni službenici Središnjeg ureda kako bi utvrdili stanje, a pokrenut je i razgovor sa zatvorenicima.

J.C.
Foto: Ilustracija

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara