Zatvoreno skladište neispravnog goriva u Rogotinu

INA je priznala odgovornost za prodaju neispravnog gorivo, mješavine dizela i bezolovnog benzina, na benzinskim crpkama u Dalmaciji zbog kojeg su mnogi vozači (u Dalmaciji) prijavili kvarove na svojim automobilima, te će im tvrtka nadoknaditi štetu, a skladište neispravnog goriva u Rogotinu zatvoreno je.

INA-i se javilo 500-ak vozača od Splita do Dubrovnika koji su mješavinom bezolovnog benzina i dizela prije 15-ak dana napunili spremnike benzina svojih automobilia.

Taj bi broj bio i veći da Državni inspektorat nije zabranio prodaju skoro 400 tisuća litara takvog neispravnog goriva.

´Obrađeno je 11 benzinskih stanica sa središnjim skladištem u Rogotinu, a u uzorcima je pronađena mješavina bezolovnog benzina i dizela, što je po zakonu nedopustivo´, istaknuo je glavni inspektor Državnog inspektorata Branko Jordanić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predsjednik Uprave INA-e Tomislav Dragičević rekao je da je ´nedvojbeno utvrđeno da je do degradacije goriva došlo u skladištu u Rogotinu´.

To je skladište zatvoreno, radnici su suspendirani i utvrđuje je li riječ o nedisciplini ili kriminalu, rekao je Dragičević, dodavši da policija radi na tome.

Po njegovim riječima, INA će obeštetiti sve kupce, a slijede i prijave protiv odgovornih osoba.

Uredne račune na temelju kojih će INA podmiriti troškove popravka vozila (uglavnom su to kvarovi na sustavima ubrizgavanja goriva, katalizatora i ispuha) ima manje od trećine vozača koji su se INA-i javili za naknadu štete. Šteta se kreće između 1.500 i 30 tisuća kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara