Zatvorenu internetsku stranicu Margetić obnavlja preko američkog servera

Zatvorenu internetsku stranicu Margetić obnavlja preko američkog servera
Novinar i haški optuženik Domagoj Margetić danas je najavio da će svoju zatvorenu internetsku stranicu postaviti na američkom serveru, pa hrvatske vlasti neće moći utjecati na sadržaj koji se na njoj objavljuje.

Internetska stranica "www.domagojmargetic.com" zatvorena je jučer na temelju sudskoga naloga, nakon što je Margetić na njoj objavio snimke svjedočenja hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića pred Haškim sudom, kao zaštićenog svjedoka u slučaju generala Blaškića.

"Hrvatske vlasti pozivam da zarate s Amerikom, jer će im to biti jedini način da provedu haški nalog", kazao je Margetić na današnjoj konferenciji za novinare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zatvaranje svoje stranice nazvao je prvim slučajem zabranjivanja i gašenja nekog medija u demokratskoj Hrvatskoj. "To se zadnji puta dogodilo 1971., kada je Hrvatski tjednik zbog svog sadržaja ukinut odlukom Vrhovnog suda", ističe Margetić.

Stoga smatra da je Hrvatska policijska država u kojoj se novinarima zbog objavljivanja informacija upada u kuću, pretražuje i plijeni računalo te ukida medij.

"Nezakonita odluka da se pretraži kuću mojih roditelja u Šestinama i oduzmu računala donesena je nakon razgovora premijera Sanadera, ministra unutarnjih poslova i ravnatelja policije", ustvrdio je Margetić.

Kaže i da raspolaže informacijama da je haško tužiteljstvo od Hrvatske zatražilo da se protiv njega izda uhidbeni nalog, no tu je mogućnost, tvrdi, odbacio glavni državni odvjetnik Mladen Bajić.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara