Zavahri: Osama bin Laden još uvijek je živ

VOĐA terorističke skupine al-Qaida Osama bin Laden je još uvijek živ i vodi sveti rat protiv Zapada, izjavio je putem Interneta u video snimci u srijedu njegov zamjenik Ajman al-Zavahri.

Donosim radosnu poruku svim muslimanima i mudžahedinima da se al-Qaida, zahvaljujući Bogu, širi i jača, govori Zavahri u video snimci postavljenoj na Internet stranici koju često koriste muslimanski militanti.

"Princ šeik Osama bin Laden, neka ga zaštiti Bog, još uvijek vodi svoj džihad, kaže Zavahri, koji govori ispred bijele pozadine, dok je osoba koja ga intervjuira iza kamere. Ta osoba dodaje da je razgovor obavljen u znak obilježavanja četvrte obljetnice 11. rujna, odnosno napada na američke gradove koje je izvela ta teroristička organizacija.

Zavahri, odjeven u bijelu odjeću i crni turban još ističe da se al-Qaida pretvorila u popularnu organizaciju koja se suprotstavlja novoj križarskoj cionističkoj kampanji u obrani svih napadnutih muslimanskih zemalja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zavahri je u snimci diskreditirao iračke izbore u siječnju, tvrdeći da je samo polovica stanovnika te zemlje izašla na glasovanje, usput napadajući iračku vladu da je "slaba vlada".

Nije točno jasno iz snimke kada i gdje je taj razgovor snimljen.

Vjeruje se da se Bin Laden i njegov zamjenik Zavahri skrivaju u pograničnim područjima Pakistana i Afganistana, gdje izbjegavaju uhićenje još od 2001.

Foto: Arhiva

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara