Završen projekt "Task Force" u Zaostrogu

Završen je trotjedni obnoviteljski projekt Hrvatske matice iseljenika "Task Force 2003." u kojem su predstavnici hrvatskih narodnih manjina iz Austrije, Italije, Vojvodine i Makedonije te mladež hrvatskih iseljenika iz Kanade, SAD, Belgije, Nizozemske i Australije sudjelovali u obnovi franjevačkog samostana sv. Marije u Zaostrogu. L

Oni su obnavljali i uređivali franjevački samostan, njegov etnografski muzej i umjetničku zbirku poznatoga hrvatskog slikara Mladena Veže, botanički vrt i drugo.

Po riječima gvardijana zaostroškog samostana fra Danka Glibotića za sudionike iseljeničke mladeži priređene su mnogi posjeti i izleti te škola hrvatskog jezika i glumačka škola.

Sudionici iseljeničke mladeži obišli su Split, Trogir, Korčulu, Dubrovnik, Međugorje i Zagvozd gdje su bili na koncertu Divasica na poziv glumca Vedrana Mlikote.

Program "Task Force" Hrvatske iseljeničke mladeži počeo se provoditi 1992.

Obnoviteljski program u Zaostrogu dio je potpore za obnovu kulturne, sakralne i druge baštine u Hrvatskoj, čime mladež iskazuje posebnu brigu za kraj i domovinu svojih predaka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara