Završen Svjetski ekonomski forum u Davosu

SVJETSKI ekonomski forum, koji se tradicionalno održava u švicarskom zimovalištu Davosu, ove godine po 33. put, službeno je završen u nedjelju.

Na petodnevnom skupu pod službenim nazivom "Parterstvo za sigurnost i napredak" sudjelovalo je 2200 političkih, poslovnih i kulturnih čelnika iz cijeloga svijeta.

Većina novinarskih izvjestitelja, veterana u praćanju skupa u Davosu, suglasna je u stajalištu da je ovogodišnji skup bio opušteniji, bez preteških tema i rasprava, nego prethodni.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izostali su i veliki antiglobalistički prosvjedi. Najmasovniji je održan u Churu, mjestašcu udaljenom 30 kilometara od Davosa, a okupilo se skromnih 1200 nezadovoljnika.

Na Forumu je održano više od 250 panel-rasprava i simpozija o čitavom nizu tema, od političkih i društvenih reformi u arapskom svijetu (posebice u Iraku), epidemija raznih bolesti u svijetu, do stručnih ekonomskih pitanja. Novinarske agencije tvrde da je većina rasprava bila prilično predvidljiva.

Jedan od najupečatljivijih momenata, tvrde novinari, bila je pojava iranskog predsjednika Mohameda Hatamija i njegov govor kojim je pozvao na dijalog između Islama i Zapada.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara