ZAVRŠENA 35. REVIJA HRVATSKOGA FILMSKOG I VIDEOSTVARALAŠTVA

Uručenjem nagrada i priznanja danas je u zagrebačkome kinu "Jadran" svečano završena 35. revija hrvatskoga filmskog i videostvaralaštva.

Ocjenjivački sud, u kojem su bili Mihovil Pansini, Nikica Gilić, Sanja Iveković i Zoran Tadić, prvu je nagradu dodijelio filmu Milana Bukovca "Circle", a drugu "Djevojčici sa šibicama" Jadranka Lopatića i "Uterusu" Marije Prusine. Trećenagrađeni su filmovi "Voda" Dine Zjače, "Fašnikdan" Daria Juričana, "Totalna šteta" Ivice Čotića, "Morska bolest" Maria Papića, "Prašćina" Elvisa Lenića, "Održavanje vrste" Tomislava Vujića i "Bariša" Tomislava Krištofića.

Predsjednik ocjenjivačkog suda Mihovil Pansini uručio je nagrađenima replike skulptura malih Kožarićevih prizemljenih sunca. Osim toga, uručeno je i pet diploma, a posebnu nagradu Svjetske organizacije neprofesijskih filmskih i video stvaratelja (UNICA) dobio je Kinoklub "Zagreb".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protekla tri dana prikazano je 55 filmova od 152, koliko ih je pristiglo na natječaj. Reviju, koja je ujedno i završna godišnja priredba neprofesionalnoga filmskog i video stvaralaštva, organizirao je Hrvatski filmski savez i Kinoklub "Zagreb".

(Hina) kt mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara