Završeno mirenje sindikata i Uprave riječke Luke, štrajk otkazan

PREDSJEDNIK Samostalnog sindikata zaposlenika riječke luke Roberto Zubčić izjavio je danas da je postupak mirenja radi otkazivanja kolektivnog ugovora (KU) između triju lučkih sindikata i Uprave riječke Luke završen dogovorom da 3. rujna počnu pregovori o novom KU, pa je štrajk koji su najavili sindikati otkazan.

Dogovoreno je da se KU koji je Uprava raskinula 4. kolovoza primjenjuje do kraja godine. Ako se dotad ne postigne dogovor, sindikati će ponovno najaviti i organizirati štrajk, rekao je Zubčić dodavši da će osnova za pregovore biti prijedlog novog KU koji je izradila Uprava.

Predsjednik Uprave Denis Vukorepa izjavio je Hini da je dogovor razumno rješenje na dobrobit tvrtke koja posluje sve bolje.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Raskinuti KU bio je na snazi oko tri godine. Donoseći odluku o raskidu, Uprava Luke se, u skladu sa zakonom utvrđenim rokovima, obvezala primjenjivati ga još tri mjeseca.

Lučki sindikati nisu prihvatili raskid ugovora, nego su tražili njegovu obnovu i najavili organiziranje štrajka. U međuvremenu je Uprava dostavila prijedlog novoga KU koji su sindikati ocijenili neprihvatljivim.

O sadržaju i detaljima dogovora u postupku mirenja te predstojećim pregovorima o novom KU lučki će sindikati izvijestiti na konferenciji za novinare 2. rujna, najavili su sindikalci.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara