Završetak gradnje 95 milijuna eura vrijednog Hypo centra do lipnja 2006.

MULTIFUNKCIONALNI Hypo-Alpe-Adria-Centar ukupne površine 86.000 m2 sadržavat će uredske prostore svih tvrtki Hypo grupe u Hrvatskoj, te poslovnicu Banke s 24-satnom uslužnom zonom. U četiri objekta nalaze se i uredi za najam, garaža, dječiji vrtić, konferencijski centar s dvoranama za seminare, restorani, kafići, trgovine te fitneness/wellnes centar.

U Hypo centru smještenom na uglu Slavonske avenije i Marohnićeve ulice povodom otvorenja 200 m2 velikog oglednog ureda danas je održana novinarska konferencija. Cilj otvaranja ovog ureda, u kome su smještene radne prostorije investitora centra, tvrtke Alpe Adria Investments d.o.o., jest mogućnost razgledanja za buduće najmoprimce te testiranje izvrsnosti radova.

Završetak gradnje objekta, kako je rekao Thomas Müller, voditelj projekta Hypo-Alpe-Adria-Centra, predviđen je za prvu polovicu 2006. godine. Ukupna vrijednost projekta, u čijoj je realizacijii i Grad Zagreb važan partner, iznosi 95 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U gradnju i opremanje objekta uključene su i  inozemne tvrtke, no najveći dio, oko 64 posto, novčane vrijednosti ugovora ostat će u Hrvatskoj. Kako bi se ostvarili visoki standardi koje Hypo grupa želi pružiti svojim djelatnicima i poslovnim partnerima, vodilo se računa o kvaliteti dizajna i izvedbe te odabiru materijala u svim segmentima gradnje, rekao je Müller.

Multifunkcionalni centar sastoji se od četiri objekta (10, 8, 7 i 6 katova) sa 70.100 m2 iskoristivog prostora, od čega će na 20.850 m2 biti smješteni uredski prostori svih tvrtki grupe i poslovnica Banke. U najam će se dati 19.750 m2, a, prema tvrdnjama ugovorne agencije za nekretnine, interes je već sada velik.

Kako će sadržavati kongresnu dvoranu koja će moći primiti 1000 osoba, te 10 dvorana za seminare kapaciteta 50 ljudi, Hypo centar će biti zanimljiv i poslovnim ljudima izvan Grupe. Javna podzenma graža imat će 750 parkirnih mjesta. Dječiji vrtić veličine 699 m2, vrlo moderni fitness/wellness centar, restorani, trgovine, frizerski saloni bit će na raspolaganju, kako poslovnim ljudima koji rade i koji će navraćati u centar, tako i stanovnicima zagrebačkih obližnjih naselja Trnje i Prisavlje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara