Završile Vukovarske adventske svečanosti

BOŽIĆNIM koncertom "Tiha noć u Vukovaru" Tamburaškog orkestra HRT-a, održanim u crkvi sv. Filipa i Jakova, večeras je u Vukovaru završila tradicionalna predbožićna priredba "Vukovarske adventske svečanosti" koja se ove godina održala pod nazivom "Vukovarska bijela golubica".

U protekla tri tjedna na velikom vukovarskom adventskom vijencu svijeće su zapalili vukovarski gradonačelnik Vladimir Štengl, Antonija Bauer i Zvonimir Torjanac, a večeras, uoči koncerta Tamburaškog orkestra HRT-a, četvrtu svijeću na adventskom vijencu zapalili su članovi dječjeg zbora "Vukovarski golubići" Marija i Zlatko Lepur, djeca poginulog hrvatskog branitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Paljenje svijeća na adventskom vijencu okosnica je "Vukovarskih adventskih svečanosti" koje se u Vukovaru održavaju već šestu godinu za redom.

Pod ravnanjem maestra Siniše Leopolda uz nastup brojnih gostiju, Tamburaški orkestar HRT-a izveo je potom niz hrvatskih božićnih pjesama kao božićnu čestitku cjeloj Hrvatskoj.

Organizatori ovogodišnjih "Vukovarskih svečanosti" su Gradski muzej Vukovar, Poglavarstvo grada Vukovara i Franjevački samostan u Vukovaru.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara