Završilo državno natjecanje učenika iz astronomije

TRODNEVNO državno natjecanje i susreti učenika iz astronomije završili su danas u Zagrebu dodjelom nagrada za 24 učenika koji su osvojili tri prva mjesta u osam kategorija (po razredima).

Na natjecanju je sudjelovalo 116 učenika.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među osnovnoškolcima prva su mjesta osvojili: peti razredi - Maja Korlević, O.Š. Jože Šurana iz Višnjana, s temom "Krateri"; šesti razredi - Ivana Čanak, O.Š. Turnić iz Rijeke, s temom "Pozicijski kut Sunca"; sedmi razredi - Melkior Ornik, O.Š. S.S. Kranjčević iz Zagreba, s temom "Razvojni put zvijezda"; te osmi razredi - Goran Macut, I. O.Š. Vrbovec iz Vrbovca, s temom "Određivanje temperature Sunca".

Među srednjoškolcima prva su mjesta osvojili: prvi razredi - Doroteja Andreić, Gimnazija Velika Gorica iz Velike Gorice, s temom "Iris i Eunomia"; drugi razredi - Ana Bonaca, S.Š. Mate Balota iz Poreča, s temom "Fotometrija asteroida"; treći razredi - Nikola Jokić, V. gimnazija iz Zagreba, s temom "O usporedbi kvalitete astronomskih fotografija"; četvrti razred - Vedran Krecl, V. gimnazija iz Zagreba, s temom "O utjecaju sunca na prijem radiovalova određene frekvencije".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara