Završio susret profesionalnih kazališta za djecu i mlade

Objavom nagrađenih jučer je završio Sedmi susret profesionalnih kazališta za djecu i mlade Hrvatskog centra Assitej, priopćeno je danas iz tog centra. L

Stručno povjerenstvo, u sastavu Željka Turčinović, Dubravka Lampalov, Tajana Gašparović, najboljom predstavom u cjelini proglasilo je i nagradilo "Trg ratnika" Kazališta "Virovitica".

Nagradu za najbolju režiju dobio je Sunny Sunnynski za predstavu "Čarobna flauta" Gradskoga kazališta Žar ptica iz Zagreba.

Predstavi "Dugonja, Trbonja i Vidonja" Dječjeg kazališta u Osijeku pripala je nagrada za najbolje oblikovanje svjetla, a Evi Farkašovoj nagrada za najbolju masku i kostimografiju u toj predstavi.

Za najbolju scensku glazbu nagrada je pripala Tomislavu Peharu u predstavi "Čarobna flauta" Gradskoga kazališta Žar ptica iz Zagreba, a za najbolji vizualni identitet nagrađena je Agata Freyer za predstavu "Sve o Žaklinama" Gradskoga kazališta lutaka Rijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Posebna nagrada glumačkom ansamblu pripala je ansamblu predstave "Čarobna flauta" Gradskog kazališta Žar ptica iz Zagreba.

Nagrada za najbolje glumačko ostvarenje pripala je Anđeli Ćurković-Petković i Lobel Nižić - glumačkom paru iz predstave "Psić koji nije znao lajati" zadarskog Kazališta lutaka te Heleni Minić i Goranu Koši - glumačkom paru u predstavi "Trg ratnika" Kazališta "Virovitica".

Sedmi susret profesionalnih kazališta za djecu i mlade Hrvatskog centra Assitej održavao se od 10. do 14. listopada u Čakovcu, a završio je predstavom "Mačak Džingiskan i Miki Tras" Učilišta ZKM-a, kao hommage nedavno preminuloj Zvjezdani Ladiki, kojoj je to bila posljednja režija.

Svečana dodjela nagrada održat će se u sklopu proslave Međunarodnog dana kazališta za djecu i mlade, 20. ožujka 2005. u Opatiji.

(Hina) pp/xbma ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara