Završio Turistički forum kontinentalne Hrvatske

Drugi turistički forum kontinentalne Hrvatske, na kojemu je sudjelovalo 50 tak predstavnika turističkih zajednica, županijskih gospodarskih komora, turističkih agencija i drugih predstavnika turističke djelatnosti u kontinentalnom dijelu Hrvatske, završio je danas u Vinkovcima.

Organizatori Turističkog foruma, održanog na temu "Kulturni turizam", su Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije i Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Vukovar.

"Na Turističkom forumu na vrlo kvalitetan način razgovaralo se o razvoju kulturnog turizma na kontinentu, te je na praktičan način prikazao kako treba kreirati i prezentirati kulturni turistički proizvod", izvijestila je direktorica Ureda Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije, Rujana Bušić.

Kroz niz predavanja stručnjaka iz Instituta za turizam, te na radionicama o tome kako osmisliti kulturni turistički proizvod i ponuditi ga na tržištu, sudionici Turističkog foruma stekli su dragocjena iskustva koja će im pomoći u budućem radu, dodala je.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko je važno tržištu dobro prezentirati kulturni turistički proizvod direktorica županijske Turističke zajednice pokazala je na primjeru Vinkovaca. Naime, iako se on nalazi na ostatcima velikog i značajnog rimskog naselja, to u gradu nigdje nije vidljivo, rekla je Rujana Bušić.

"Međutim, kroz suradnju sa Gradskim muzejom koji čuva brojne nalaze rimske kulture s ovog područja, i turističkom agencijom Mystik tours iz Zagreba, kreirali smo prepoznatljiv vinkovački kulturni turistički proizvod, i spremni smo ga ponuditi turističkom tržištu", kazala je predsjednica županijske Turističke zajednice.

(Hina) xdra ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara