završna večer festivala alternativnog kazališta "faki 6"

Cjelovečernjim "mega spektaklom" "Neurosong", koji je parodija na festivale "Eurosong" i "Doru", večeras se u prostorijama "Attacka" u Zagrebu održava završna večer Festivala alternativnog kazališnog izričaja "Faki 6".

Organizator, Autonomni kulturni centar "Attack", odlučio je završetak festivala obilježiti parodijom "Izbor za pjesmu Neurovizije", na kojoj će nastupiti dvadesetak izvođača uz pratnju orkestra "Revijalni ansambl hrvatske neurovizije".

"Želimo svojim izgledom i koreografijom, te izvještačeno svečanim nastupom pokazati mišljenje o takvim spektaklima i zabaviti publiku", kazala je Sanja Burlović iz "Attacka".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Festival alternativnog kazališnog izričaja održan je u Zagrebu šesti put i, prema riječima organizatora, ponovno je pružio šansu svima koji sa suvremenim kazališnim izričajem žele nastupiti na sceni, a da pritom ne moraju zadovoljavati kriterije ocjenjivačkog suda niti protokol uobičajen za druge kazališne festivale.

Na ovogodišnjem je festivalu od 21. do 25. svibnja nastupilo 20-ak skupina iz Hrvatske te skupine iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Nizozemske, Francuske, Njemačke i Italije.

(Hina) ntk mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara