Završne pripreme za 289. Alku

VRŠITELJ dužnosti alkarskog vojvode Ivan Čikara na prijedlog alajčauša Ivana Zorice popodne je između 22 alkara koji su sudjelovali u pripremama odabrao 17 koji će se natjecati za 289. Baru, Čoju i Alku.

To je inače najveći mogući broj alkara dopušten Statutom Viteškog alkarskog društva, a među odabranima nema nijednog debitanta.

Natjecanje za Baru je u petak, 6. kolovoza, za Čoju u subotu, 7. kolovoza, a u nedjelju, 8. kolovoza, za "slavodobitnika" sinjske Alke, koja se i ove godine održava pod pokroviteljstvom "Puka Sinja i Cetinske krajine".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Barjak u alkarskoj povorci, odlukom vojvode, i ove će godine nositi jedan od najstarijih alkara Dragan Malbaša, a natjecanje će pratiti i ocjenjivati tročlani alkarski Časni sud kojega je predsjednik također stari alkar Andrija Filipović Grčić.

Natjecanja za Baru i Čoju počinju u 18 sati i ulaz na tribine je slobodan, a za Alku u 17 sati. Ulaznice za Alku se od sutra mogu kupiti u Upravi Viteškoga alkarskog društva.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara