Zawahiri Bushu: Irački psi njuškaju za mrtvim tijelima vaših vojnika

AYMAN AL-ZAWAHIRI, bliski suradnik Osame bin Ladena i drugi čovjek islamske ekstremističke organizacije al-Qaida, u novoj video poruci objavljenoj u ponedjeljak rekao je kako će ubijanje pripadnika al-Qaide zasigurno i "s Allahovom dozvolom" uzrokovati ubijanje koalicijskih vojnika stacioniranih u arapskim zemljama.

Informaciju o video poruci jučer je među prvima prenijela internet stranica lauramansfield.com koja se uglavnom bavi terorizmom i aktivnostima terorističkih skupina.

Nakon uobičajenog uvodnog blagoslova kojim je obilježena njegova svaka video poruka, Zawahiri je obraćanje otpočeo komentarom na najavu američkog predsjednika Busha prema kojoj će SAD u Irak poslati dodatnih 20.000 vojnika.

"Pitam ga (Busha), zašto šaljete samo 20.000, zašto ne pošaljete 50 ili 100 tisuća? Zar ne znate da irački psi njuškaju za mrtvim tijelima vaših vojnika?" - cinično je poručio Zawahiri.

"Pošaljite svoju cijelu vojsku da u rukama mudžahedina bude potpuno uništena i da oslobodimo svijet od vaših zala, jer je Irak, zemlja kalifata i džihada, sposoban pokopati deset vojski kao što je vaša, uz Božju pomoć." - rekao je al-Qaidin čelnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je kako je Busheva izjava da je al-Qaida u Afganistanu protjerana iz svojih utočišta, "čista laž", te je ustvrdio kako su al-Qaida i Talibani pod vodstvom vjernog Mule Omara oni koji su Amerikance istjerali iz utočišta u Afganistanu i natjerali ih na traženje pomoći NATO pakta iza kojeg se sada skrivaju.

Zawahiri se između ostalog obratio direktno i Amerikancima kojim je poručio da poznaje njihovo nerazumijevanje "jezika religije, morala i principa i umjesto toga razumijevanje jezika trčanja za grabežom, haračenjem i požudama".

"Kažem vam, ako želite živjeti u sigurnosti morate prihvatiti činjenicu onoga što se događa na terenu, i odbiti fantazije kojima vas Bush pokušava zavarati, morate pokušati postići iskreno razumijevanje s Muslimanima jer ćete tada, i samo tada, moći uživati u sigurnosti, a ukoliko nastavite s politikom Busha i njegove bande, nikada nećete moći ni sanjati o miru." - mišljenja je Zawahiri.

"Sigurnost je zajednička sudbina, ako mi budemo sigurni i vi možete biti sigurni, i ako smo mi spašeni i vi možete biti spašeni, a ako smo mi udarani i ubijani vi ćete zasigurno uz Božju dozvolu biti udarani i ubijani." - poručio je Ayman al-Zawahiri.

I.K.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara