Zbog napada na autobuse Delija uhićeno pet osoba

PRIJE, tijekom i poslije utakmice u Zaprešiću privedeno je ukupo dvanaestero navijača, od kojih je pet Delija. Samo je jedan navijač Delija zadržan u pritvoru jer je na stadionu zapalio baklju, a ostali su pušteni.

Zbog napada na autobuse kojima su odlazili navijači Crvene zvezde nakon završene utakmice s Interom u Zaprešiću, uhićeno je pet osoba, priopćila je rano jutros zagrebačka policija.

Nakon utakmice su zabilježena samo dva manja incidenta. Najprije je u Pojatnom bačena boca u pravcu autobusa Delija, a potom je na zagrebačkoj obilaznici kod Buzina na autobus bačena pirotehnička raketa. Ozlijeđenih nije bilo, ali je na tri autobusa razbijeno ukupno šest stakala.

Nad petoricom uhićenih punoljetnih hrvatskih državljana, u tijeku su prekršajne i kriminalističke obrade.

Osim petorice spomenutih izgrednika, koji su zadržani na obradi, privedeno je 5 gostujućih navijača, od kojih je na prekršajnoj obradi zadržan jedan zbog paljenja baklje na tribini, a ostali su pušteni, te dva domaća, od kojih je jedan zadržan, a drugi pušten.

Od gosujućih navijača, preventivno je bio zadržan u policijskoj postaji navijač koji je poznati izgrednik s utakmice Dinamo - Crvena zvezda iz 1990. Nakon utakmice, on i trojica navijača Crvene zvezde kojima je zapriječen ulazak na stadion jer nisu imali ulaznice, pušteni su, te su s ostalima otputovali iz Hrvatske.


Dvije osobe iz skupine domaćih navijača bile su privedene zbog pokušaja preskakanja ograde i ulaska na teren.

Županja: Dva puta napadnuti autobusi s navijačima "Crvene zvezde"

Na autocesti Zagreb-Lipovac noćas su kamenjem dva puta napadnuti autobusi s navijačima beogradske "Crvene zvezde" i u napadima nije nitko ozlijeđen.

Dvadesetak minuta iza ponoći autobuse s Zvezdinim navijačima, koji su se uz policijsku pratnju vraćali s utakmice iz Zaprešića, napale su nepoznate osobe kamenjem i drugim predmetima u blizini motela Rastovica, potvrdio je Tomislav Iljić, načelnik Operativno-komunikacijskog centra PU Vukovarsko-srijemske.

Nakon pet minuta, neposredno prije naplatnih kućica na auto-cesti kod Županje, nepoznate su osobe ponovno kamenjem napale autobuse koji se ni tada nisu zaustavljali.

Na graničnom prijelazu Bajakovu policija je obavila očevid i poduzela mjere kako bi pronašla napadače. Nakon izdane potvrde o oštećenju, autobusi sa Zvezdinim navijačima nastavili su put prema Beograda. Očevidom je utvrđeno da je došlo do oštećenja četiriju autobusa, a materijalna šteta procjenjuje se na oko pet tisuća kuna.

Po Iljićevim riječima djelatnici policije, u neposrednoj blizini graničnog prijelaza, zatekli su noćas šestoricu mladih osoba, hrvatskih državljana, od 23 do 35 godina iz Županje, koje su osumnjičili da su sudjelovali u napadu. Kako je dodao privedeni su u Policijsku postaju u Županju i podvrgnuti ispitivanju.

(Foto: Sportnet)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara