Zbog nedovoljnog interesa otkazani navijački vlakovi za Beč

SVI ONI koji su se radovali odlasku u Beč navijačkim vlakom morat će pronaći alternativna prijevozna sredstva jer je sve - otkazano.

Naime, Hrvatske željeznice su omogućile tvrtkama Adriatica.net i Prudentius promidžba organizaciju prijevoza hrvatskih navijača - što je dosad funkcioniralo uspješno, bar do ulaska Hrvatske u četvrtfinale.

Propao dogovor s HŽ-om

Da od suradnje s Hrvatskim željeznicama više nema ništa potvrdila nam je i direktorica Prudentius promidžbe Jadranka Vlahovec. "Mi smo s HŽ-om imali sastanak na kojem nismo uspjeli postići dogovor. Tražili smo tri dodatna vlaka što nam ovi nisu mogli omogućiti, stoga je cijeli dogovor propao", kazala nam je Vlahovec.

U Hrvatskim željeznicama pak ne žele izlaziti s neslužbenim informacijama te napominju kako će se na vrijeme oglasiti službenim priopćenjem. "Nismo još sigurni, ali možda ćemo agencijski vlak uzeti pod svoje okrilje", poručuju iz HŽ-a. Ako se to i ne dogodi, zainteresirani navijači će moći doći do Beča i njihovim redovitim linijama, samo bez kockica.

Slab interes navijača

U tvrtki Adriatica.net tvrde kako nije došlo do prekida suradnje s Hrvatskim željeznicama već su se, kažu, na taj potez odlučili zbog slabog interesa navijača. "Za razliku od prva tri puta kada je interes za utakmice hrvatske reprezentacije bio jako velik, ovaj put to se nije ponovilo u tolikoj mjeri. Naime, puno je veći interes za prijevoz autobusima ili zrakoplovom, što također organiziramo. Iz tog razloga smo liniju vlakom odlučili ukinuti", kazao nam je glasnogovornik tvrtke Kristijan Gržetić.

Vlak je navijačima omiljeno prijevozno sredstvo. Tako HŽ barata brojkama od 2 260 navijača koji su rezervirali i putovali u Austriju redovnim linijama, a njih oko tisuću je dosad išlo preko dviju spomenutih tvrtki.

J.M.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara