Zbog pada sustava za registraciju putnika u zagrebačkoj Zračnoj luci nastao kaos

Tekst: I.M.
Foto: Drago Sopta/Cropix

PAD LUFTHANSINOG sustava za registraciju putnika izazvao je kaos i u Zračnoj luci Zagreb. Letovi su tijekom jutra kasnili, ali nogometaši Dinama put Rumunjske krenuli na vrijeme - registraciju su obavili ručno. U zagrebačkoj zračnoj luci je zbog kvara desetak letova kasnilo u prosjeku po dvadesetak minuta.

"Zbog globalnog pada kompjuterskog sustava Lufthanse za registraciju putnika, od 3.50 do 9.30 sati Zračna luka Zagreb nije bila u mogućnosti raditi kompjutersku registraciju putnika na odlaznim i transfernim letovima te je sukladno takozvanom contingency planu aktiviran ručni način registracije putnika, kako bi moguće neugodnosti po putnike bile svedene na najmanju moguću razinu. S obzirom da nisu postojale mogućnosti angažmana naših stručnih službi za uspostavljanje sustava, čekali smo popravak od strane Lufthanse do danas u 9.30 sati kada je sustav proradio", izvijestio je Ured glavnog direktora Zračne luke Zagreb.

Zbog pada Lufthansinog sustava problema s letovima su imali aerodromi diljem svijeta. Putnici su na nekima od aerodroma letove čekali satima, a kad su se konačno uspjeli ukrcati u zrakoplove, kako stoji na Lufthansinim stranicama, zbog ručnog čekiranja su mogli sjesti na prvo slobodno mjesto - jer kompanija nije bila u mogućnosti isprintati karte s brojevima sjedala.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara