Zbog ptičje gripe Južna će Koreja zaklati milijun komada peradi

GOTOVO milijun kokoši i pataka bit će zaklano diljem Južne Koreje kako bi se ta zemlja obranila od veoma zaraznoga soja ptičje gripe, a od njega bi se mogli razboljeti i ljudi, objavile su u ponedjeljak sjevernokorejske vlasti.

Ptičja gripa koja u rijetkim slučajevima može biti kobna za ljude izazvala je pad prodaje peradi, a vlasti potvrđuju širenje epidemije s jedne na drugu farmu po cijeloj zemlji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Kako bismo spriječili širenje bolesti, vlada je odlučila pojačati poslove dezinfekcije", rekao je u ponedjeljak jedan dužnosnik ministarstva poljoprivrede.

Otkako je prošli ponedjeljak potvrđen prvi slučaj ptičje gripe kod peradi na jednoj farmi 80 km jugoistočno od Seula, novi su se slučajevi pojavili na osam farmi, a na još šest pronađeni su sumnjivi slučajevi i još traje testiranje.

Suočene s brzim rastom broja potvrđenih infekcija, južnokorejske vlasti povisile su broj peradi koje treba preventivno zaklati na 950 tisuća. Južnokorejsko peradarstvo ima oko sto milijuna kokoši i osam milijuna pataka, a dosad je preventivno zaklana jedna trećina planirane peradi.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara