ZBOG SEGREGACIJE ROMSKE DJECE NAJAVLJENA TUŽBA STRASBOURGU

Na dvodnevnome okruglom stolu "Prava Roma u obrazovanju", koji je danas u organizaciji Hrvatskoga helsinškog odbora za ljudska prava (HHO) i Europskog centra za prava Roma završio u Zagrebu, najavljeno je da će zbog, kako je ocijenjeno, diskriminacije i segregacije romske djece u međimurskim školama, biti podnesena tužba Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu ako Ustavni sud Republike Hrvatske najkasnije do lipnja ne donese odluku o tom predmetu. L

Riječ je o već poznatom slučaju tužbe koju je u 2002. podnijelo 57-ero roditelja romske djece hrvatskome sudu protiv Ministarstva prosvjete i četiri osnovne škole u Međimurskoj županiji.

Roditelji romske djece nisu uspjeli s tužbenim zahtjevom na Općinskom i Županijskom sudu i pokrenuli su na Ustavnom sudu postupak za ocjenu ustavnosti.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Član Izvršnog odbora HHO-a Tin Gazivoda rekao je da će se - ako više ne bude nijednog odvojenog razreda za romsku djecu u Međimurskoj županiji - tužbe odmah povući, ističući da za to već ima nekih naznaka.

(Hina) bma mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara