Zbog snijega otežan željeznički i cestovni promet

SVE PRUGE Hrvatskih željeznica su i dalje prohodne unatoč snježnim padalinama, a promet se odvija uz teškoće, izvijestio je jutros HŽ.

U prigradskom prijevozu grada Zagreba vlakovi voze uz zakašnjenja do 20 minuta, a zbog kvara elektromotornih garnitura otkazana su dva para vlakova.

Na riječkom području probleme u željezničkom prometu stvara ledena kiša zbog koje se ledi kontaktna mreža pa se stoga elektro-vuča zamjenjuje dizelskom vučom i to na relaciji Škrljevo - Lokve. Zbog toga vlakovi na riječkom području kasne do 50 minuta.

Na karlovačkom području zbog kvara lokomotive teretnog vlaka koji je stao na otvorenoj pruzi došlo je do kašnjenja triju lokalnih vlakova, a noćni vlak iz Splita zbog toga je kasnio 54 minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na slavonskom području zbog prometne situacije kasnila su dva lokalna vlaka po 60 minuta i dva brza vlaka iz Vinkovaca i to jedan 30 minuta, a drugi 55 minuta.

Sve dežurne ekipe i dalje su na terenu, čiste snijeg s perona, kolosijeka i skretnica, a dežurne su i sve radionice za popravak vučnih vozila koja se kvare zbog snijega i niskih temperatura.

Zbog velike količine napadalog snijega otežan je promet na cestama kroz Liku.

Cesta Bjelopolje-Lapac zatvorena je za sav promet, a zbog zimskih uvjeta i dalje vrijedi zabrana prometovanja kamionima s prikolicama i tegljačima na cestama koreničkog i plitvičkog područja te na cesti Žuta Lokva-Vratnik-Senj.

Ostala vozila prometuju isključivo uz uporabu zimske opreme.

Jutros zbog neprohodne ceste nije iz Gospića krenuo autobus za Karlobag, a krajnje je otežan promet i u lokalnom prometu prema udaljenijim naseljima - doznaje se na autobusnom kolodvoru u Gospiću - gdje je jutros izmjereno 35 cm snježnog pokrivača.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara