Zbog učiteljice bolesna učenica izložena linču kolega

BOLESNU odlikašicu zagrebačke Osnovne škole "Lovro pl. Matačić" I. M. psihički su i fizički zlostavljale školske kolege jer ju je učiteljica fizike pred nekoliko razreda proglasila uzrokom uvođenja strože metode pisanja testova. Nakon što su na adresu djevojčice stigle vulgarne poruke sa seksualnim sadržajem, slučaj je preuzela policija.

Kako je učenica rame i ruku imala u gipsu nije mogla rješavati pismene testove, već je odgovarala samo usmeno. No, budući da za usmeno odgovaranje nije dozvoljeno korištenje kalkulatora i popisa formula, učiteljica je za nekoliko razreda 7. i 8. uvela ista pravila i za pisane testove, kako bi uvela navodnu ravnopravnost. Učenicima je obznanila da je I. M. razlog te odluke.

Nakon što škola nije odlučno reagirala, roditelji trinaestogodišnje učenice događaj su prijavili policiji i prosvjetnoj inspekciji. MUP je slučaj preuzeo nakon što su u poštanskom sandučiću nesretne djevojčice pronađene vulgarne poruke sa seksualnim uslugama koje ona tobože nudi.

Na jednoj od poruka ispisanoj dječjim rukopisom, stajalo je: Nudim seksualne usluge. Ako se želite dobro provesti, nazovite na broj (naveden broj mobitela i kućnog telefona), a na kraju poruke je stajalo Vrlo povoljno.

Roditelji djevojčice Glasu Istre su rekli da su zaprimili nekoliko poziva, kako smatraju, starijih anonimnih muškaraca. Dio izlista brojeva pozivatelja, skupa s porukama iz poštanskih sandučića predan je policiji.

Djevojčica će danas uz suglasnost roditelja dati iskaz policiji. Prosvjetna inspekcija Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta treba obaviti nadzor, kako bi utvrdila zašto je učiteljica imenom učenice opravdala razloge postroženja režima testova.

Krajem prošlog tjedna učenice osmog razreda nasrnule su na I.M. hvatajući je za vrat i udarajući je u ozlijeđenu ruku i rame. Učenice su djevojčicu optužile da je ona krivac za novi režim pisanja testova iz fizike.

Djevojčica je, kako tvrde njeni roditelji, jake ličnosti, ali se ipak boje za nju i njeno psihičko zdravlje, jer u zadnje vrijeme nerado odlazi u školu. Na zadnjem usmenom ispitu od šoka je zaplakala pred pločom jer nije mogla kao i drugi učenici koristiti formule. U školu je svakodnevno prate kolege iz sedmog razreda i najbolji prijatelji.

Navodno bi učiteljica fizike od 1. prosinca trebala biti imenovana i ravnateljicom obližnje novosagrađene Osnovne škole "Borovje".

(Foto: Glas Istre)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara