Zbog upletenosti u aferu HEP, HDZ traži da Čović odstupi s mjesta čelnika Zagrebačkog Holdinga

Foto: Damjan Tadić (Cropix)

"KADROVIRANJE u Zagrebačkom Holdingu potvrđuje praksu političkog uhljebljenja SDP-a i HNS-a", istaknuli su danas na konferenciji za novinare čelnici zagrebačkog HDZ-a dodajući kako se to posebno vidi u odluci skupštine Gradske plinare Zagreb opskrba koja je na mjesto direktora imenovala visokog SDP-ova dužnosnika Mladena Pejnovića.

SDP zanimaju samo funkcije i fotelje

Naime, kako je objasnila predsjednica Kluba HDZ-ovih zastupnika u Gradskoj skupštini Margareta Mađerić  sporno je i razrješenje članova Nadzornog odbora Gradske plinare Zagreb i Gradske plinare Zagreb opskrba gdje su razriješeni HDZ-ovi te predstavnici drugih političkih opcija, a novim članovima imenovani su isključivo predstavnici SDP-a i HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"SDP pokazuje kako ih jedino zanimaju funkcije i fotelje", naglasila je Mađerić dodajući kako se zalažu da se članovi nadzornih odbora biraju javnim natječajem. Tako bi članovi Nadzornih odbora bili stručni i nestranački ljudi.

Predizborna kampnja

HDZ-ovci su danas izrazili uvjerenje kako osnivanje tzv. "call centar" za pružanje potrebnih informacija korisnicima, nije ništa drugo nego za zapošljavanja 50-ak članova SDP-a i HNS-a, a koji će se koristiti u svrhu SDP-ove predizborne kampanje.

Također HDZ-ovci su pozvali čelnog čovjeka Zagrebačkog Holdinga Ivu Čovića da podnese ostavku jer ga se sumnjiči za zloporabu položaja i ovlasti zbog prodaje HEP-ovih stanova, garaža i poslovnih prostora.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara