Zbog velike greške Microsofta, 900 milijuna korisnika interneta u opasnosti od hakera

Foto: AFP (Arhiva)

INTERNETSKI korisnici diljem svijeta nalaze se u opasnosti pred hakerima koji mogu ukrasti njihove privatne podatke, i to zbog velikog sigurnosnog buga koji je detektiran u Internet Exploreru, priopćio je Microsoft. Popularnu tražilicu Internet Explorer koristi oko 900 milijuna internetskih korisnika u svijetu.

Pogreška je prisutna u svim verzijama Windowsa, a trenutno se može riješiti zakrpom koju korisnici mogu skinuti sa službenih stranica Microsofta. Problem se nalazi u skripti koja predstavlja sigurnosni rizik i koju vješti hakeri mogu iskoristiti za krađu vaših podataka. No, iz Microsofta tvrde da dosad nije zabilježen niti jedan napad, što vjerojatno znači da hakeri nisu još pronašli manjkavu skriptu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Glavni je problem što može doći do odavanja povjerljivih informacija koje korisnik nije imao namjeru otkriti. Svjesni smo postojanja problema, ali do sada nismo vidjeli nikakve indikacije da je itko pokušao eksploatirati ovu pogrešku", izjavila je za Tech Eye Microsoftova predstavnica Angela Gunn.

Zakrpu koja privremeno rješava problem možete skinuti OVDJE.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara