Zdravko Martinović pokopan uz vojne počasti

Zdravko Martinović pokopan uz vojne počasti

ZDRAVKO MARTINOVIĆ, 64-godišnji Karlovčanin koji je stradao tijekom šetnje sa psom uz potok kraj Karlovačke pivovare, te nakon duboke kome tragično preminuo od posljedica trovanja ugljičnim dioksidom,  pokopan je danas na karlovačkom gradskom groblju Jamadol u 17,30 sati.

Martinović je, kako javlja Radio Mrežnica, pokopan uz vojne počasti, a posljednje zbogom došli su mu reći brojni prijatelji, susjedi iz Šporerove, rodbina i suborci. Pogrebu je prisustvovao i karlovački gradonačelnik Miro Škrgatić.

Na istomu osim Martinovićevih kolega s kojima je u Karlovačkoj pivovari radio do mirovine 1999. godine i sindikalne povjerenice Branke Knapić, nije bilo nikoga od predstavnika Uprave Karlovačke pivovare, kao ni nikoga od predstavnika Županije, javlja spomenuti radio.

Obdukcija nad njegovim tijelom koju je u utorak naložila istražna sutkinja Županijskog suda u Karlovcu Jasminka Jerinić Mušnjak, obavljena je danas te će rezultati iste u narednih desetak dana biti dostavljeni sutkinji.

Nakon što zaprimi nalaze obdukcije, općinsko državno odvjetništvo će, podsjećamo, najvjerojatnije mijenjati oznaku djela tj. da su okrivljenici općeopasnom radnjom prouzročili smrt. Za ovo kazneno djelo predviđena je kazna od najmanje tri godine zatvora.

Na Županijskom sudu u Karlovcu istražna sutkinja Jasminka Jerinić Mušnjak ponovo je danas ispitala okrivljene u slučaju Karlovačka pivovara, člana uprave i tehničkog direktora Gabora Ligetija, glavnog inženjera Slavena Siladića, zamjenika rukovoditelja proizvodnje Marinka Kovačevića, rukovoditeljicu Odjela sigurnosti na radu i zaštite okoliša Zrinku Odrčić te predstavnika Karlovačke pivovare kao pravne osobe.

Odvjetnik druugookrivljenog Slavena Siladića ponovio je izjavu svog klijenta da se ne osjeća krivim zbog smrti Zdravka Martinovića te da je istom ostao potresen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odvjetnici su podnijeli žalbu na provođenje istrage koja još uvijek ima nepravomoćno rješenje, a Olujić je najavio kako će još tijekom istražnog postupka dokazati da je njegov klijent nevin.

Obitelj Martinović danas je posjetio i župan Ivica Horvat, a karlovačka županija ožalošćenoj će obitelji pomoći s deset tisuća kuna.

Kako se procjenjuje, Karlovačka pivovara bi zbog neodgovarajućeg zbrinjavanja ugljikova dioksida mogla biti kažnjena sa 4 milijuna kuna.

Desanka Martinović, supruga preminulog Zdravka, Karlovačkoj je pivovari danas putem medija poručila da su "u samo deset minuta ubili njezina muža", a odvjetnica obitelji Martinović Sanja Ormuž, kako kaže u razgovoru za Index, za sada nema komenatar na to ostaje li obitelj pri najavljenoj nagodbi s Karlovačkom pivovarom.

Podsjećamo, Ormuž je jučer u razgovoru za Index otkrila kako će se obitelj prije eventualnog podizanja sudske tužbe najprije pokušati nagoditi s Karlovačkom pivovarom, iako, kako je kazala Ormuž, sumnja da je druga strana spremna na nagodbu.

B.S.
Foto: Cropress.com

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara