Željku Markoti zabranili dolazak na skupštinu Hotela Koločep

Željku Markoti zabranili dolazak na skupštinu Hotela Koločep

ŽELJKU MARKOTI čovjeku koji je hrvatskoj javnosti u veljači ove godine otkrio kako se Hoteli Koločep spremaju za (pre)prodaju nekretnina, što je izazvalo reakciju Hrvatskog fonda za privatizaciju kao i potpredsjednika Vlade Damira Polančeca, zabranjeno je sudjelovanje na redovnoj Skupštini društva zakazanoj za 29. kolovoza.

> Pakleni kraj ljeta na Otoku znanja?

Najave ostale najave

Podsjetimo, afera oko Otoka znanja, počela je kada je u veljači ove godine, Markota jedan od trojice vlasnika Otoka znanja d.o.o. otkrio javnosti kako se sprema prodaja dijela nekretnina, prije dvije i pol godine kupljenih hotela od strane HFP-a, koje su trebala završiti kao vlasništvo tvrtke Chadelus d.o.o. iz Splita, i to bez pristanka Fonda.

Fond je odmah reagirao je zatražio od Trgovačkog suda u Dubrovniku privremenu mjeru zabrane raspolaganjem nekretninama Hotelima Koločep, a kada je cjelokupni prljavi veš privatizacije na krajnjem jugu Hrvatske izašao u javnost, potpredsjednik Vlade Damir Polančec obećao je da je, ukoliko "Otok Znanja" ne preda jasne dokaze Fondu o ulaganju 201 milijuna kuna što proizlazi iz kupoprodajnog ugovora, Vlada spremna nakon tri godine hotele vratiti državi i ponovno raspisati natječaj.

Istjerali odvjetnika

Unatoč svemu Uprava društva zakazala je za 29. kolovoza redovnu Skupština društva, iako se još uvijek nije slegla pravna prašina vezana za Izvanrednu skupštinu ove hotelske kuće koja je održana prije četiri mjeseca. U tijeku je tako sudska procedura za poništenje odluka koje su donesene na toj Skupštini, a između ostalog tu je i izbor ravnateljice Ustanove Mare Musladin koja ne bi trebala imati mandat za sudjelovanje na Skupštini za 12 dana. Markota je nakon izlaska u javnost smijenjen sa svih dužnosti u toj tvtrci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moj opunomoćeni odvjetnik iz Dubrovnika je 19.08.2008. pristupio u prostorije Hotela Koločep d.d. kako bi prijavio moje sudjelovanje i ostvari uvid u odgovarajuću dokumentaciju. Tom prigodom je bio grubo odbijen i doslovno potjeran iz prostorija Društva. Prijetilo je istjecanje roka za prijavu uz vrlo kompliciranu žalbenu proceduru.", kaže Markota koji je kao mali dioničar htio sudjelovati na Skupštini društva.

Nedostupna dokumentacija

Nakon toga pozvan je javni bilježnik iz Dubrovnika, radi sastavljanja službene zabilježbe glede odbijanja prijave sudjelovanja na Skupštini i uvida u dokumentaciju.

"Odvjetniku je, u nazočnosti bilježnika, uručena izvjesna i nepotpuna poslovna dokumentacija koja je trebala biti na raspolaganju svim dioničarima. U dokumentaciji između ostalog nedostaju izvješća Uprave i Nadzornog odbora, kao i  revizorsko izvješće po ovlaštenom revizoru", kaže Markota.

Recimo i to kako je ministru Polančecu upućen poziv na Skupštinu uz dodatak kako se cijela afera može riješiti 29. kolovoza. Naime, kako objašnjava Markota, na Glavnoj Skupštini neće biti kvoruma jer većinski vlasnik - Ustanova Otok znanja nema valjanog predstavnika niti odgovarajuću odluku o načinu sudjelovanja na Glavnoj skupštini. Hrvatski fond za privatizaciju formalno će predstavljati najvećeg dioničara na Glavnoj Skupštini.

I.Ć.
Foto:kome-otok-znanja.com

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara