Zeničanka u bolnici tri mjeseca umirala u vlastitom gnoju i sa stravičnim bolovima

VEĆ TJEDNIMA policija i tužiteljstvo Zeničko-dobojskog kantona proučavaju prijavu Ilije i Ilijane Anić iz Zenice, koji su kantonalnom tužiteljstvu i Upravi zeničke Kantonalne bolnice prijavili kirurga dr. Ibrahima Ceru, kojeg smatraju odgovornim za nedavnu smrt svoje supruge i majke Anice Anić.

Obitelj preminule žene navodi kako je prvo tri puta operirana u Zenici, a potom još dva puta u Tuzli. Sve je počelo još sredinom travnja, nakon što je u Bolničkom centru u Zenici operirala žuč i slijepo crijevo. Došlo je do komplikacija koje su nakon mjeseci stravičnih bolova i patnji naposljetku dovele i do smrti.

Ilija Anić tvrdi kako je dan nakon prve operacije dr. Cero otputovao u Mađarsku te kako njegovu suprugu šest dana, do otpusta iz bolnice, nitko od liječnika nije pregledao. Tri dana nakon otpuštanja iz bolnice je došla na previjanje rana od operacije i tad su liječnici došli do šokantnog zaključka - rane su se inficirale i došlo je do obilatog gnojenja i komplikacija.

Obitelj je u izjavama za lokalne medije navodila i kako je Cero, nakon povratka iz BiH, bez njihova znanja, obavio još dvije operacije te kako je pri posljednjoj, kako je kasnije ustanovljeno u bolnici u Tuzli, zarezao crijevo pa je Anić umirala u stravičnim bolovima, dok su crijevna kiselina i izlučevine uništavali njenu utrobu. Ilijana Anić navodi kako je njena majka 45 dana ležala otvorene trbušne šupljine, utrobe natopljene gnojem i kako je cijelo vrijeme povraćala, a liječnici su istovremeno obitelj uvjeravali kako je "sve u redu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ilija i Ilijana Anić su u tužbi protiv dr. Cere naveli i kako su samoinicijativno Anicu prebacili u tuzlansku bolnicu, kad su vidjeli kakav nemar i nebriga vlada u zeničkoj klinici te kako im je Cero tad rekao kako je Anica sad "njihov, a ne njegov problem". U Tuzli su liječnici Anici pokušali spasiti život - očistiti je od gnoja i ponovno crijeva staviti u funkciju, ali sve je bilo uzalud. Anić je uskoro preminula.

Iako je istraga još uvijek u tijeku, Cero odlučno opovrgava sve optužbe pa je naveo kako je "obitelji pokušao objasniti da je njihova majka i supruga težak bolesnik u vrlo kompliciranom stanju" te kako je u zeničku bolnicu stigla u stanju toksičnog šoka pa je, unatoč svim naporima, nisu uspjeli spasiti.

I.M.
Foto: KBZE.ba/Dnevni Avaz

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara