Ženska mreža: Povratak Hebranga i Žužula znači i još manje žena u Saboru

ŽENSKA mreža Hrvatske upozorila je danas da će povratkom u saborske klupe bivših ministara Andrije Hebranga i Miomira Žužula još više pasti zastupljenost žena u Hrvatskom saboru, jer će u Saboru zamijeniti dvije zastupnice HDZ-ovke Katarinu Fuček i Daniru Nakić.

"Najavom povratka u Sabor razriješeni ministri Hebrang i Žužul uprli su prstom u zakonodavno tijelo kao priliku za nezahtjevno i nedogovorno smještanje u zavjetrinu, u kojoj žene čuvaju mjesto dok se posrnuli muškarci ne vrate", stoji u priopćenju.

Ženska Mreža Hrvatske smatra da takvo postupanje visoko rangiranih karova vladajućeg HDZ-a upućuje nekoliko, kako kažu, problematičnih poruka građanima - povlačenje Hebranga s ministarskog mjesta zbog zdravstvenih razloga pokazuje da je zastupnička dužnost manje zahtjevna jer prestaju važiti zdravstveni razlozi. Druga je poruka da bivši ministar Žužul, čiji su mandat obilježile brojne afere, nema dovoljno neupitne moralne kvalitete za ministra, ali upitnost tih kvaliteta nije prepreka za rad u Saboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ženska mreža upozorava i da će Danira Nakić iz Sabora izaći kao prvi HDZ-ov kadar koji na zastupničkom mjestu neće steći pravo na povlaštenu mirovinu, što se, ističe, još niti jednom muškarcu nije dogodilo. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara