Zimska škola hrvatskog folklora

PLESAČI, tamburaši i svirači tradicijskih glazbala njih čak 136 iz desetak zemalja, od Argentine i Kanade do Slovačke i Italije sudjelovat će od 3. do 14. siječnja u Crikvenici na tradicionalnoj Zimskoj školi folklora, koju organizira Hrvatska matica iseljenika (HMI).

Polaznici će za desetodnevna programa obraditi plesove, instrumentalnu i vokalnu glazbu te nošnje i način češljanja žena panonskog kraja, ističu organizatori.

Po riječima voditeljice Odjela folklora HMI-a Srebrenke Šeravić, svaki je dan predviđen i neki popratni događaj - od predstavljanja knjiga i gostovanja folklornih skupina do filmskih projekcija i karnevala.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na svršetku škole polaznici će pred Crikveničanima i njihovim zimskim gostima javno izvesti program sastavljen od naučenih plesova i pjesama.

Zimska škola hrvatskog folklora osmišljena je još šezdesetih godina, a vode je etnolog Andrija Ivančan, maestro Siniša Leopold i Dražen Šoić. Korepetitori za pojedina pučka glazbala su član ansambla "Lada" Stjepan Večković, Ivan Kršek, Duško Topić, Antun i Mario Makarić, Mišo Šarošac, Miroslav Šilić, Blanka Žakula, Slavica Moslavac, Josip Forjan i etnomuzikolog Vido Bagur.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara