Znate li tko je Kosorici dodao strojnicu kojom se oduševila u Splitu? Dvojica uhićenih u aferi Daimler

Screenshot: Youtube, RTL

ODAVNO premijerku Jadranku Kosor nismo vidjeli tako razgaljenu kao na međunarodnom sajmu naoružanja prije tjedan dana u Splitu, kad nije mogla prestati milovati domaću jurišnu pušku VHS.

> Afera Daimler: Uhićeni čelni ljudi IM Metala, hoće li se otkriti koji političari su primali mito?

Ova neobična premijerkina fascinacija od danas ima još jedan zanimljiv detalj: pušku od koje se jedva odvojila, na sajmu joj je dodao i pridržavao Marko Vuković, do njega je ponosno stajao Ivan Žapčić, a obojica su jutros uhićena zbog sumnji da su umiješani u aferu Daimler! Vuković i Žapčić su vlasnici 70 posto tvrtke IM-Metal,  a Uskok je objavio da su lišeni slobode zbog davanja mita u nabavci vatrogasnih vozila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na splitskom sajmu naoružanja su sudjelovali kao vlasnici karlovačke tvrtke HS Produkt, proizvođača višenamjenske hrvatske puške s kojom se premijerka fotografirala. Kako su javljali novinari prije tjedan dana, na štandu HS Produkta bila je najveća gužva, visoko državno izaslanstvo najdulje se upravo tamo zadržalo, a jedan od dvojice danas uhićenih, Marko Vuković, Kosorici je pažljivo objašnjavao kako se puškom rukuje. Premijerka ne samo da je prihvatila, nego je u jednom trenutku model VHS uperila u strop!

No, baš to je hrvatska stvarnost: premijerka koja "luduje" za oružjem i ugledni poduzetnici koje jedan dan na sva usta hvale jer naveliko izvoze i stvaraju dodanu vrijednost, a već sutra su u pritvoru zbog  optužbi da su davali milijune kuna mita.

Fotografija vesele i naoružane premijerke s uhićenicima još je bizarnija ako se zna da se slučaj Daimler percipira kao SDP-ova afera, budući da su potpise na kupnju vatrogasnih vozila staviil socijaldemokratski ministri Vlade od 2000.- 2003: Ljubo Jurčić, Mate Crkvenac i Šime Lučin.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara