Zoran Borčić novi direktor Novog lista d.d.

Nadzorni odbor Novog lista d.d. imenovao je danas za direktora te novinskonakladničke kuće Zorana Borčića koji će tu dužnost preuzeti 1. svibnja te prihvatio odluku o pokretanju procesa restrukturiranja poslovanja, doznaje se danas iz Novog lista.

Kako je nedavno najavljeno, restrukturiranje će obuhvatiti organizaciju poslovanja, razvijanje u smislu holdinga i razvijanje nekih izdvojenih djelatnosti, a trajat će oko godinu dana.

Novi direktor Novog lista Zoran Borčić rođen je 1957. u Rijeci. Telekomunikacije i informatiku diplomirao je na Elektrotehničkom fakultetu u Zagrebu, a dodatno se školovao za upravljanje poslovnim projektima. Prije zapošljavanja u Novom listu, Borčić je radio u službi za razvoj PTT-a, bio direktor sektora u "Riječkoj banci", zamjenik predsjednika Skupštine općine Rijeka i direktor Centra za informacijski sustav "Luke Rijeka"

Borčić u Novom listu radi od 1996., kao pomoćnik direktora. Vodio je više investicijskih projekata kao što su projekti razvoja strateške tehnološke infrastrukture, uvođenje redakcijskog informacijskog i poslovnog informacijskog sustava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Članovi NO-a prihvatili su sporazumni prekid mandata dosadašnjeg direktora Zdenka Mancea koji bi u srpnju, na Skupštini dioničara Novog lista, trebao postati predsjednik NO-a.

Odlukama NO-a o imenovanju novog direktora te restrukturiranju poslovanja prethodila je skupština dioničara Riječkog lista d.o.o. na kojoj su prošlog mjeseca usvojene odluke o restrukturiranju, zamjeni investicijskog partnera strateškim partnerom te razdvajanju dužnosti predsjednika Uprave Riječkog lista d.o.o. (većinskog vlasnika Novog lista) i direktora Novog lista d.d.

Obje dužnosti do sada je obavljao Zdenko Mance koji će, kako je najavljeno, i nadalje obavljati poslove predsjednika Uprave Riječkog lista.

Skupština je prihvatila predloženu zamjenu investicijskog partnera strateškim partnerom iz novinsko-nakladiničke djelatnosti. Američki investicijski fond Media development load fond (MDLF) koji ima oko 30 posto dionica prodao bi svoj vlasnički udjel novom strateškom partneru Novog lista, a doničari će odabrati novog partnera, vjerojatno među kućama koje su već situirane na hrvatskom tržištu.

U vlasničkoj strukturi Novog lista d.d. najveći udjel, oko 51 posto dionica imaju mali dioničari putem poduzeća Riječki list d.o.o., osnovanog 1999. Ostali mali dioničari imaju oko 19 posto, a MDLF oko 30 posto dionica.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara