Zoran Milanović: Podrazumijeva se da ću biti premijer

Zoran Milanović: Podrazumijeva se da ću biti premijer

Tekst: I.Ka.
Foto: Arhiva (Index)

ZORAN Milanović, šef SDP-a, otvoreno progovara o svojoj premijerskoj ambiciji. Rad premijerke Jadranke Kosor komentira riječima da Vlada i premijerka nisu dorasli zadatku u ovom iznimno teškom razdoblju. "I prethodna i njezina Vlada vode ovu zemlju u daljnju stagnaciju, a to znači nazadovanje", kazao je Milanović.

Nesposobnost hrvatske Vlade da se nosi sa slovenskom tvrdoćom, neprincipijelnošću i ucjenama odgodili su naš ulazak u EU na duže vrijeme, zaključio je šef SDP-a. Milanović je mišljenja kako svako odlaganje izbora vodi u dodatne probleme te misli "izazvati" izbore demokratskim pritiskom, prijedlozima i kritikom.

O sankcijama Ljube Jurčića nije razmišljao

Na pitanje što misli o mogućem dolasku Ljube Jurčića u Vladu Jadranke Kosor, ne želi odgovarati, ali dodaje da će Ljubo Jurčić biti dobar predsjednik Nadzornog odbora Podravke te o njegovim sankcijama nije razmišljao ako napusti SDP, piše Globus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milinović je samouvjerenog stajališta na pitanje hoće li SDP sljedeći formirati Vladu te govori da je podjela funkcija unutar SDP-a ozbiljna stvar, a oni ne dijele dužnosti po principu nekih drugih vlada već tko je najkvalitetniji za koju funkciju. "Mi ne razgovaramo o dužnostima nego o tome što treba učiniti i kako, za početak izvući zemlju iz krize", kazao je.

Ivo Josipović jači kandidat od Pusić i Kajina

Dodao je da se prirodno podrazumijeva da će biti premijer ako pobijede na izborima. Za predsjedničke kandidate Vesnu Pusić i Damira Kajina kaže kako su dobri i kvalitetni suparnici, ali da je Ivo Josipović puno jači kandidat od njih. Misli kako o odnosima sa Srbijom ovisi cijela regija. "Intenzivni gospodarski odnosi sa Srbijom svakako, ali prije svega s Europskom unijom. Iako su nam odnosi sa Srbijom važni, ne možemo se zatvarati u okvire regije", naglasio je.

Na pitanje o odnosu Hrvatske s BiH, rekao je kako želi da se Hrvatska prema BiH postavi kao dobar susjed, a ne kao supotpisnica Daytonskog sporazuma. Milanović je Josipovićevu izjavu kako računa na glasove u dijaspori okarakterizirao kao logičnu s obzirom da na predsjedničkim izborima nema posebne liste za dijasporu, za razliku od parlamentarnih. Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić uskoro podnosi izvješće koje SDP neće podržati, jer unutar stranke nisu zadovoljni radom DORH-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara