Zrakoplovna nesreća: Poruke sućuti

IZRAELSKI predsjednik Moshe Katzav jedan je od predsjednika država koji je izrazio sućut obiteljima uglavnom francuskih žrtava pada zrakoplova u subotu u kojem je poginulo 148 osoba.

U poruci francuskom predsjedniku Jacquesu Chiracu i egipatskom predsjedniku Hosniju Mubaraku Katzav je izrazio "tugu zbog gubitka 148 života, među kojima je bilo puno djece i nekoliko obitelji, prenose izraelski mediji.

Chirac je izrazio sućut obiteljima žrtava i razgovarao je s egipatskim predsjednikom Hosnijem Mubarakom o situaciji. Zajedno s egipatskim vlastima francuska vlada će "što prije moguće učiniti sve za poduzimanje potrebnih mjera", rekao je Chirac.

I njemački kancelar Gerard Schroeder i britanska kraljica Elizabetha II. su poslali su poruke sućuti predsjednicima Francuske i Egipta.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Britanski premijer Tony Blair koji se nalazi s obitelji u području Crvenog mora, poslao je izraze sućuti predsjedniku Mubaraku s kojim se kani sastati kasnije u subotu.

I španjolska vlada i predsjednik Europske komisije Romano Prodi poslali su poruke sućuti.

Američki državni tajnik Colin Powell je telefonirao svom francuskom kolegi Dominiqueu de Villepinu kako bi mu prenio sućut američke administracije zbog "grozne nesreće".

Boing 737 s uglavnom francuskim putnicima koji su se vraćali s božićnih praznika, imao je tehničkih problema i pao je u blizini Sharm el-Sheikha u subotu rano ujutro.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara