Žrtve Josefa Fritzla plakatom se zahvalile javnosti

"CIJELA obitelj želi zahvaliti javnosti na potpori i sudjelovanju u našoj sudbini. Vaša suosjećajnost pomogla nam je da i u tragediji počnemo vjerovati kako na svijetu još postoje dobri i pošteni ljudi", stoji u poruci koju je Elisabeth Fritzl napisala s djecom.

Plakat je osvanuo na izlogu komunalnog poduzeća u centru grada Amstettena gdje ga svi mogu vidjeti. Poruka je puna crteža i šarenih otisaka dlanova žrtava austrijskog monstruma Josefa Fritzla. Na plakatu su također napisali svoje najveće želje.

"Nadamo se da ćemo što prije imati normalan život", stoji u poruci. Majka sedmero djece rođenih u incestu, Elisabeth, za sebe je napisala kako želi "brz oporavak svoje kćeri Kerstin, ljubav svoje djece te zaštitu obitelji".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo je zbog Kerstin, koja se sada nalazi u induciranoj komi, cijeli zločin i izašao na vidjelo. I ostala djeca su se uključila u lanac želja. Tako i 16-godišnja Lisa koja je imala sreću da živi u obitelji "s površine".

"Želim ljubav, sreću i zdravlje. Želim da na kraju sve opet bude u redu. Nedostaje mi sestra koju nikad nisam upoznala, kao i škola i prijatelji", poručila je Lisa. Njenom 18-godišnjem bratu Stefanu koji je cijeli život proveo u podrumu također nedostaje sestra Kerstin, ali, kako kaže, uživa u zraku i prirodi.

"Sanjam da se ponovno vozim automobilom i saonicama. Želim trčati livadom i igrati se s ostalom djecom", kazao je šestogodišnji Felix koji se prvi put vozio u automobilu prije dva tjedna kad ih je pronašla policija.

J.M.
Foto: Krone

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara