Žugić: Ljubljanska banka vodi beznadežnu bitku

BITKA Ljubljanska banke da se ´otrese´ 150 milijuna eura neprenesenih dugova za koje ju terete od 1991. godine njezini štediše u Hrvatskoj pravno je beznadežan, ekonomski iracionalan i politički štetan napor, izjavio je u razgovoru za ljubljanski list ´Delo´ odvjetnik Milivoj Žugić.

Vrhovni sud Hrvatske prošlog je tjedna donio odluku prema kojoj je trojici Žugićevih klijenata omogućio naplatu dugova iz nekretnine najveće slovenske banke u Hrvatskoj.

´Ljubljanska će banka prije ili kasnije ostati bez cijele imovine u Hrvatskoj´, izjavio je Žugić, makar potraživanja njegovih klijenata iznose samo osamdesetak tisuća eura, a nekretnine Ljubljanske banke u Hrvatskoj svega nekoliko milijuna eura.

Žugić je u razgovoru za ´Delo´ rekao da očekuje da će idućih mjeseci i drugi štediše Ljubljanske banke koje zastupa dobiti slične tužbe za isplatu svojih depozita.

´Neprihvatljivo je da u isto vrijeme kad ima velike obveze prema hrvatskim štedišama, nekretnine Ljublojanske banke ostaju nedodirljive´, izjavio je Žugić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara