Žukov najavio uskoro rješenje pitanja o izručenju Veljka Kadijevića

PREDSJEDNIK vlade Ruske Federacije Aleksandar Žukov je, tijekom posjeta Srbiji, odgovorio na pitanje hoće li Rusija izručiti Veljka Kadijevića, optuženika za ratne zločine u Hrvatskoj.

"Ovo se pitanje pojavilo nedavno i tu nema nikakvih komplikacija. Naše službe i mjerodavna tijela sad razmatraju tehnička pitanja vezana za to i uskoro će to pitanje biti riješeno", rekao je Žukov za HTV. Nakon što je Hrvatska televizija s Kadijevićem prekjučer razgovarala u Moskvi, Ministarstvo vanjskih poslova od Rusije je jučer zatražilo njegovo izručenje.

Žukov je u Beogradu potvrdio zajedničku politiku Srbije i Rusije u pregovaračkom procesu određivanja budućeg uređenja Kosova. "Mi smo za kompromisno rješenje, ali samo za ono rješenje koje je prihvatljivo za obje strane", izjavio je Žukov.

Iz ureda premijera Koštunice priopćeno je da Srbija konstruktivno sudjeluje u pregovaračkom procesu i da će izaslanstvo Beograda u nastavku pregovora u Bruxellesu idućega tjedna izložiti nove argumente "u prilog funkcionalnosti i održivosti prijedloga o autonomiji za albansku nacionalnu manjinu" na Kosovu.

J.Da.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara