Župan Lukšić: Nadamo se da će Vlada revidirati odluku o Sunčanom Hvaru

SPLITSKO-DALMATINSKI župan Branimir Lukšić ocijenio je danas da je sadašnji model privatizacije u Hrvatskoj ´bešćutan prema lokalnoj samoupravi´ te je izrazio nadu da će Vlada revidirati svoju odluku o prodaji Sunčanog Hvara slovenskoj tvrtki Terme Čatež.

´Za svaku osudu je rasprodaja nacionalnog bogatstva koju provodi ova Vlada u kojoj dominiraju, na žalost, potrošeni političari´, rekao je Lukšić na konferenciji za novinare.

Upitao je prati li netko u Vladi, kako je kazao, agresivno profiterstvo slovenskih tvrtki i njihove kupovine u Hrvatskoj.

´Što je s reciprocitetom? Je li Slovenija dopušta ulazak hrvatskih tvrtki u svoju zemlju´, zapitao je Lukšić.

Zamjenik župana Joško Kovač kazao je kako odluku Vlade o prodaji Sunčanog Hvara ne priznaje. ´Međunarodni natječaj o prodaji Sunčanog Hvara Vlada je vrlo diskretno objavila samo u najmanje čitanim službenim glasilima da se ne bi javio tko drugi nego samo onaj kome je Sunčani Hvar namijenjen´, ustvrdio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također je rekao kako je Palace, jedan od hotela Sunčanog Hvara, zaštićena kulturna baština pa je i stoga ta ´prodaja za bagatelnu cijenu ništavna´.

´Oko cijele prodaje pravu farsu odigrao je HSS koji je upleten i odgovoran za ovu prodaju na isti način kao i SDP´, rekao je Kovač, bivši član HSS-a. Ustvrdio je da su odlučili privatni interesi radi provizije.

I drugi zamjenik župana Tadija Barun ocijenio je da je na sceni ´rastakanje i destrukcija Hrvatske´, pri čemu najodgovornijim smatra potpredsjednika Vlade Slavka Linića.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara