Župan Lukšić uručio donaciju Odjelu za transfuziju krvi

SPLITSKODALMATINSKI župan Branimir Lukšić predao je danas Odjelu za transfuziju krvi splitske Kliničke bolnice agitator za trombocite za 42 doze s inkubatorom, vrijedan 76 tisuća kuna.

Uređaj je dar Splitsko-dalmatinske županije, a primila ga je voditeljica Odjela za transfuziju mr. sc. Jela Mratović-Mikulandra. Istaknula je da je riječ o aparatu za čuvanje koncentrata trombocita, inače pripravaka koji se cijelo vrijeme moraju čuvati u posebnim uvjetima.

Takvi se pripravci upotrebljavaju u liječenju svih zloćudnih bolesti, i djece i odraslih. "Mi smo do sada imali takav manji aparat, star 12 godina, koji je gotovo stalno u kvaru, pa je donacija došla u pravo vrijeme. Riječ je o trenutačno najsuvremenijem uređaju", kazala je doktorica Mratović-Mikulandra.

Župan Branimir Lukšić istaknuo je da je to još jedna u nizu donacija splitskoj bolnici, jer je Županija već donirala Odjele za uho, grlo i nos te Radiološki odjel, te da će uskoro biti predana donacija i Odjelu radiokirurgije. Za takve vrste pomoći, kazao je župan, Županija ima novca u proračunu, a danas predan uređaj kupljen je novcem iz županove tekuće pričuve.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara