Župan: Sadašnja vlada Istru jače podupire nego bivša

ISTARSKI župan Ivan Jakovčić danas je na konferenciji za novinare istaknuo da je sadašnja Vlada jače potaknula istarske razvojne projekte nego Vlada u kojoj je i sam sudjelovao te da to cijeni i pozdravlja.

Odbacio je ocjene, kako je rekao, "marginalaca na istarskoj političkoj sceni" o idiličnim odnosima Županijskog poglavarstva sa Sanaderovom Vladom zbog čega vladajuća stranka u Istri u Hrvatskom saboru nije poduprla oporbeni zahtjev za opozivom ministra vanjskih poslova Miomira Žužula.

Istaknuo je da Istrani imaju pravo, poput drugih županija, na novu bolnicu, sveučilište i bivše vojarne te kako on, upravo štiteći to pravo Istrana, surađuje s Vladom.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Suradnja Istarske županije i Sanaderove Vlade vrlo je korektna, a Vlada ostvaruje obećanja, što je izvanredno dobro za građane Istarske županije. To ne mogu prepoznati samo politički slijepci i zločesti, poručio je Jakovčić, dodavši kako je povezivati suradnju s Vladom s istupima stranačkih kolega prizemno i zlonamjerno te šteti Istranima.

Župan Jakovčić je novinare izvijestio i o prekjučerašnjem potpisivanju sporazuma o osnivanju jadransko-jonske euroregije, istaknuvši kako je ključan politički motiv - stvoriti od Jadrana more mira, suradnje i prijateljstva među narodima koji žive uza nj. "To je moderan politički odgovor i na izazove ujedinjene Europe i na izazove stabilnosti i suradnje na ovom području. Europa neće biti Europa dok sve balkanske zemlje ne postanu članicama Europske unije jer Europa ne može imati svoju rupu nigdje pa ni na Balkanu", ocijenio je.

Glede zaštite okoliša kazao je da će se i osobno kao prvi predsjednik tzv. privremenog Jadranskog vijeća zauzimati da se na ulazu u Jadran zbog njegova očuvanja uspostavi djelotvoran nadzor svih plovila, naročito tankera.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara