Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici započelo s radom

ŽUPANIJSKO državno odvjetništvo u Velikoj Gorici započelo je danas s radom, gotovo šest i pol godina nakon što je zakonom propisano njegovo osnivanje.

Višegodišnje kašnjenje velikogorička županijska državna odvjetnica Branka Marčec-Ilijašević obrazložila je "organizacijskim problemima", točnije nedostatkom prostora za rad tog državnog odvjetništva koji je sada smješten u zgradi Općinskog suda u Velikoj Gorici.

Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici osnovano je izmjenama i dopunama Zakona o područjima i sjedištima državnih odvjetništava u ožujku 1998.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nova "tužiteljska podružnica" pokriva tzv. zagrebački prsten, odnosno područje na kojem sjedište imaju općinska državna odvjetništva u Dugom Selu, Ivanić Gradu, Jastrebarskom, Samoboru, Velikoj Gorici, Vrbovcu i Zaprešiću. Do sada je to područje "pokrivalo" zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo.

Uz županijsku državnu odvjetnicu Branku Marčec-Ilijašević u velikogoričkom tužiteljstvu radi još troje njezinih zamjenika u Kaznenom i jedan u Građansko-pravnom odjelu.

Rješenje o početku rada Županijskog državnog odvjetništva donijelo je Ministarstvo pravosuđa.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara