Županja: Stanje u vodoopskrbnim sustavima stabilno

Stanje u svim vodoopskrbnim sustavima u Vukovarskosrijemskoj županiji nakon prošlotjedna rasta razine rijeke Save i pritoka zbog obilnih kiša stabilno je, zaključeno je danas u Županji na sjednici Stožera civilne zaštite za zdravstvo Vukovarskosrijemske županije. L

U priopćenju sa sjednice navodi se kako je jedinicima lokalne samouprave preporučeno da pojačaju nadzor vodoopskrbnog i kanalizacijskog sustava, a da u mjestima koja nemaju takve sustave popišu bunare i septičke jame.

Od Vlade, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva i Hrvatskih voda zatraženo je da se žurno nastavi gradnja regionalnog vodovoda u istočnoj Slavoniji kako bi se kvalitetno i dugoročno riješilo pitanje vodoopskrbe u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Koordinaciji načelnika i gradonačelnika Vukovarsko-srijemske županije predloženo je da na jednoj od sjednica raspravlja o pitanju vodoopskrbnih sustava te uspostavi jedinstven sustav nadzora i higijenske zaštite javnih arteških i privatnih bunara pitke vode.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za dnevno praćenje stanja i poduzimanje mjera članovi županijskog Stožera civilne zaštite za zdravstvo imenovali su Povjerenstvo, predsjednica kojeg je predstojnica županijskog Zavoda za javno zdravstvo dr. Kata Krešić.

Po podatcima Hrvatskih voda razina rijeke Save kod Županije pada i u 16 sati je bila 967 centimetara. Izvanredne mjere obrane od poplava još su na snazi.

(Hina) xždra ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara