ŽUŽUL GOVORIO NA 14. MINISTARSKOJ KONFERENCIJI POKRETA NESVRSTANIH U DURBANU

ZAGREB, 19. kolovoza 2004. (Hina) Ministar vanjskih poslova Miomir Žužul u četvrtak je na plenarnoj sjednici Ministarske konferencije nesvrstanih u Durbanu istaknuo kako Hrvatska dijeli osnovne vrijednosti na kojima je Pokret utemeljen: opredijeljenost za uzajamno poštovanje zemalja bez obzira na njihovu snagu i veličinu, jačanje otvorenog dijaloga temeljenog na suradnji a ne na suprotstavljanju, te trajna borba za mir u svijetu.

Kako je priopćeno iz Ministarstva vanjskih poslova, ministar Žužul, koji predvodi hrvatsko izaslanstvo, sudjeluje od jučer na 14. Ministarskoj konferenciji Pokreta nesvrstanih u Durbanu.

Zahvalivši se predsjedniku Južnoafričke Republike Thabou Mbekiju na gostoprimstvu, ministar Žužul je govorio o hrvatskom iskustvu nakon stjecanja samostalnosti. Naglasio je da je Republika Hrvatska stekla znanje i iskustvo u područjima regionalne suradnje i izgradnje atmosfere povjerenja među susjednim zemljama, u području povratka i skrbi za prognane i izbjegle, te na području gospodarske obnove i društvene rehabilitacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U četvrtak će ministar Žužul održati susrete sa šefovima izaslanstava Kenije, Nigerije, Malavija, Komora, Senegala, Demokratske Republike Konga i Ugande, a tijekom večeri je najavljen susret ministra dr. Žužula s ministricom vanjskih poslova Južnoafričke Republike, dr. Nkosazana Dlamini Zuma.

14. Ministarska konferencija Pokreta nesvrstanih završava radom danas. U petak naša delegacija putuje u Pretoriju a zatim i u Johannesburg gdje će se sastati s tamošnjim gospodarstvenicima i s predstavnicima hrvatskih iseljenika u Južnoafričkoj Republici.

(Hina) xpp ysd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara