Žužul u ime RH odao počast Jaseru Arafatu

HRVATSKI ministar vanjskih poslova Miomir Žužul prisustvovao je u petak u Kairu odavanju počasti i posljednjem ispraćaju predsjednika Jasera Arafata izrazivši, u ime Republike Hrvatske, sućut palestinskim čelnicima i cijelom palestinskom narodu.

"Jaser Arafat bio je neprikosnoveni vođa svojeg naroda i sada vlada veliko iščekivanje što će se dogoditi sljedeće", rekao je ministar Žužul u izjavi za Hinu.

"U sljedećih 60 dana Palestinci moraju izabrati novog predsjednika i o tome će ovisiti nastavak mirovnih pregovora", dodao je hrvatski šef diplomacije. Prema njegovim riječima, o tome se neformalno u petak u Kairu razgovaralo među predstavnicima međunarodne zajednice.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na upit kakve su sada šanse za postizanje mirovnog dogovora između Palestinaca i Izraelaca, ministar Žužul je ocijenio da "postoje šanse za postizanje dogovora ali je sada prvenstveno na palestinskom narodu da izabere novog predsjednika i nove lidere".

"Mislim da ne postoji nitko tko vjeruje da postoji neki drugi način da se dođe do rješenja osim kroz mirovne pregovore", rekao je Žužul.

Ispraćaju Jasera Arafata prisutvovala su mnogobrojna visoka izaslanstva, premijeri, ministri i predsjednici država i kraljevstava.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara