Žužulov odvjetnik bespravno gradi u centru Zagreba?

IAKO je Gradski zavod za zaštitu spomenika kulture naredio da se prekinu svi radovi u Radićevoj 27, pod prijetnjom drastičnih kazni bespravnom graditelju, odvjetnik Miomira Žužula Neven Cirkveni nastavlja s bespravnom adaptacijom u zaštićenoj povijesnoj jezgi Zagreba, piše Novi list.

Naime, prema pisanju Novi list, Žužulov je odvjetnik prošli tjedan rekao da je dio građevinskih zahvata za potrebe svog ureda u povijesnoj Radićevoj ulici 27 izveo u želji da vrati prostor u prvobitno stanje prema planovima iz 1880. godine.
Novi list, međutim, piše kako je to neistina, baš kao i tvrdnje Cirkvenija da radnici nisu postavljali klima uređaje, odnosne nakaradne kutije za klima uređaje na dvorišnoj fasadi, što dokazuju fotografije koje Novi list posjeduje.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Susjeda Đurđa Pušić, koja je s Cirkvenijem u suvlasničkom odnosu, izjavila je za Novi list kako Cirkveni nije platio obaveznu pristojbu za pričuvu zgrade u razdoblju od oko godinu i pol dana.

“Ne želim biti dio političko-obavještajne kampanje vašeg lista, a tekst koji ste objavili prošle subote zlonamjeran je i netočan. Budite uvjereni da ću se pobrinuti za zaštitu svojih interesa pred ovlaštenim tijelima RH. To je sve što vam imam reći.” - kazao je Cirkveni, koji je tvrdio da je građevinski zahvat podrazumijevao samo ličenje unutarnjih zidova i promjenu parketnog poda, novinaru Novog lista koji je od njega zatražio komentar.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara