Žužulovi se napokon pojavili na sudu u postupku protiv Matije Babića

NA OPĆINSKOM sudu u Zagrebu su se u četvrtak, nakon što su dva puta propustili doći na ročište u sudskom postupku protiv Matije Babića zbog intervjua koji je autor Indexa dao Slobodnoj Dalmaciji, napokon pojavili bivši ministar vanjskih poslova Miomir Žužul i njegova supruga Tatjana, koji su zajedno tužili Babića.

Tužba Žužulovih temelji se na tekstu objavljenom u Slobodnoj Dalmaciji pod naslovom "Severina je ta koja nanosi bol", s podnaslovom "Tjedan kako ga je vidio Matija Babić". Autor Indexa u tekstu supružnike Žužul proziva zbog afere "Imostroj" za koju tvrdi da je "notorni primjer korupcije".

Na ročištu je Žužul iznio svoje argumente, a Matija Babić svoju obranu, pri čemu su postupak mirenja odbili Miomir Žužul i Matija Babić, dok je Tatjana Žužul bila spremna na mirenje. 

Odvjetniku optuženog Matije Babića, Milivoju Žugiću, nisu dozvoljena pitanja kojima je želio dokazati da je Žužulovima bilo nemoguće povrijediti čast i ugled, budući da "već odavno nemaju ni časti ni ugleda"

Babić je iznoseći svoju obranu citirao izjavu Žužula koju je ovaj dao 2. studenog 2004. na press konferenciji u Vladi, kad je kazao da "nije bilo nikakvih transakcija, dakle nije bilo ni mita". Babić tvrdi da je raspolagao s dokumentima na kojima su bile ispisane transakcije, pa je analogno Žužulovoj izjavi očito bilo i mita.

Žužul je pak pojasnio kako je tada izjavio da nije bilo transakcija jer on nije znao za transakcije tvrtke njegove supruge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je cijela afera započela 26. listopada, kad su mediji po prvi put objavili priču o vezama Žužulovih i otpisa duga Imostroju, Babić je Žužula pitao "Jeste li od 26. listopada do 2. studenog komunicirali sa suprugom i pričali o transakcijama?" Miomir Žužul je, odgovarajući na Babićevo pitanje, kazao kako se "ne sjeća".

Ostalo je neshvaćeno pitanje koje je Žužul uputio Babiću: "Kad ste zadnji put provjeravali server?"

Sljedeće ročište zakazano je za 12. travnja, kada će po zahtjevu tužitelja svjedočiti bivši ministar Andrija Hebrang i aktualni ministar financija Ivan Šuker.

N.B.
Foto: M.N.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara