Zvijezde Gumball relija na udaru hrvatske prometne policije

SLAVNI sudionici čuvenog relija "Gumball 3000" nisu pretjerano impresionirali hrvatske prometne policajce za vrijeme njihovog prolaska kroz našu zemlju. Naime, ispostavilo se da su mnoge od zvijezda u zanosu povišenog adrenalina previše nagazile na papučicu gasa, što su naši "plavci" uredno sankcionirali.

Tijekom prolaska karavane "Gumball 3000" kroz Hrvatsku, slavnim i bogatim strancima napisano je više od 59 kazni za prebrzu vožnju, a između ostalih, u džep će morati posegnuti i glumica Daryl Hannah, Johnny Knoxwille iz Jackassa i supermodel Jodie Kidd.

U utorak su sudionici Gumball relija na prolasku kroz Hrvatsku, u sklopu šestodnevne ture od Londona do Monaca dugačkoj 4800km, kažnjeni novčanim kaznama od 500 - 3000 kuna.

Neki od njih vozili su brzinom višom od 310km/h što je čak tri puta više od dopuštenog! Hrvatska policija nabavkom sofisticiranije opreme i novih, bržih vozila nastoji stati na kraj brojnim nesrećama uzrokovanim upravo prebrzom vožnjom.

Šest godina star Gumball Rally dobio je ime po utrci iz 70-ih, čija je glavna nagrada bila Gumballov motor. Osim toga, utrka je inspirirala nastanak filmova "Gumball Rally" i "Cannonball Run".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara