Zvonimir Hodak spreman ispričati se Hrvoju Petraču

Zvonimir Hodak spreman ispričati se Hrvoju Petraču

DESET dana nakon što je za ubojstvo svoje kćeri neizravno optužio Hrvoja Petrača, zagrebački odvjetnik Zvonimir Hodak u intervjuu Slobodnoj Dalmaciji je rekao da je spreman ispričati se Hrvoju Petraču.

Hodak je odgovorio samo na neka pitanja novinara koji je s njime razgovarao u Bolu na Braču, a za ostala je rekao da će odgovoriti 26. listopada. Na pitanje o Hrvoju Petraču je odgovorio:

"Petrač je dugo godina bio moj klijent. Ako su neke moje izjave pogrešno interpretirane, spreman sam se i ispričati Petraču."

Ljerka Mintas Hodak potrgala Pukanićev telegram sućuti

Potvrdio je da je njegova supruga Ljerka Mintas Hodak potrgala telegram sućuti koji joj je nakon ubojstva uputio Ivo Pukanić.

"Točno, moja supruga me preduhitrila jer bih to bio uradio ja. Način na koji piše Nacional sramota je za Hrvatsku", rekao je Hodak.

"Policija pere svoju savjest"

Hodak kaže da ne raspolaže novim saznanjima o ubojstvu svoje kćeri te da bi bio sretan kada bi ga policija demantirala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Policija je oduzela putovnicu bivšem Ivaninom momku Ivoru Vuceliću i to zbog prolaza kroz crveno svjetlo na semaforu", rekao je Hodak, a na pitanje o smislenosti toga postupka policije je odgovorio:

"Mislim da na taj način policija pere svoju savjest za učinjene propuste. Da je ispred ulaza u stambenu zgradu ili našega stana bio postavljen policajac, možda bi bilo spriječeno ubojstvo moje Ivane. Sada mene policija prati i čuva danonoćno u mirnome Bolu, a u Zagrebu je to propustila učiniti, smatrajući valjda nepotrebnim".

"Poštovao bih izbor svoje kćerke"

Na javnu izjavu odvjetnika Ljube Pavasovića Viskovića - s kojim je njegova kćerka Ivana bila u vezi od kolovoza ove godine - da se protivio njihovoj vezi, Hodak je odgovorio kako ta "tvrdnja jednostavno ne stoji".

"Moja supruga i ja malo smo konzervativni u tim stvarima. Tako smo stupili u kontakt s njezinim bivšim dečkom Ivorom Vucelićem tek četiri mjeseca nakon početka njihove veze. Na isti način bio bih prihvatio i Pavasovića. Poštovao bih izbor svoje kćerke", rekao je.


Hodak je rekao da za vrijeme dok se na Braču oporavlja od šoka nakon ubojstva kćerke, njegov odvjetnički ured svakodnevno kontaktira generala Vladimira Zagorca koji se nalazi u pritvoru u Remetincu.

Upitan o tome što očekuje od novih ministara unutarnjih poslova i pravosuđa te od novog ravnatelja policije, odgovorio je da jedino dobro poznaje Ivana Šimonovića o kojemu može "reći sve najbolje" te dodao da pred njime "stoje veliki zadaci".

R.I.
Foto: V.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara