BMW specijalno za Kineze produljio seriju 5

BMW specijalno za Kineze produljio seriju 5

POVODEĆI se onom kako je kupac uvijek u pravu, ali i činjenicom rapidnog rasta kineskog autotržišta, BMW predstavlja produljenu izvedbu serije 5.

Izrađena u BMW-ovu pogonu u Shenyangu, produljena "petica" nudi komfor predsjedničke limuzine. Povećanjem razmaka između osovina za 140 mm na čak 3.108 mm automobil je probio granicu od pet metara i duljina mu sada iznosi 5.039 mm.

Osim produljenja, limuzinski karakter osigurava i posebno udobna stražnja klupa, posebno razvijena za ovaj automobil, kao i obilje opreme. Tako se mjesta i volje našlo za ugradnju četiri-zonske klime, cjelokupne multimedije, hladnjaka, el. podesivih zavjesica za zaštitu od sunca (i neželjenih pogleda) te stoliće za prihvat prijenosnog računala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponudu čine tri motora, svi odreda redni šestcilindraši u kombinaciji s osamstupanjskom automatikom. Ulazni 523Li pokreće 2,5 motor sa 204 KS, dalje slijedi 3,0 snažan 258 KS, a top izvedbu čini 535Li pokretan 3,0 turbakom snažnim 306 KS.

Recimo još kako je premijera zakazana za 25. travnja kada svoja vrata otvara Auto China, sajam koji se održava u Pekingu, a vrijednim spomena se čini i podatak da je Kina četvrto po veličini tržište BMW-a s prodajom od 90.536 bavarskih automobila.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara